در این هفته می خواهیم به نکاتی بپردازیم که برای کار تولیدی لباس توجه به آن ها ضروری است. در نظر داشته باشید که در این مسیر لازم است پس از آن که هدف گذاری و استراتژی تولید خود را مشخص کردید. به این نکات نیز توجه داشته باشید تا بهتر بتوانید با بازار و مشتریان خود روبرو شوید.
جذب مشتریان بیشتر
بهترین راه برای جذب مشتریان و سفارش دهندگان، توجه به هر دو مقوله قیمت و کیفیت است. در بازار رقابتی امروز، رقبا و هم صنفان شما نیز در تلاش هستند تا مشتریان شما را به خود جذب کنند. بنابراین، باید به مشتریان خود ارزش و کیفیت بیشتری ارائه دهید تا در صورت نارضایتی، به شما بازگردند. به همین دلیل، باید به جمله معروف “جنس خوب روی زمین نمیماند” توجه کنید و بهترین کیفیتی را که در بازه ی قیمتی خود امکان پذیر است ارائه دهید. همچنین، باید قیمت های خود را نیز بازبینی کنید و سعی کنید قیمت های مناسبی را برای محصولات و خدمات خود تعیین کنید تا مشتریان بتوانند با قیمت مناسب، کیفیت بالایی را از شما دریافت کنند.
علاوه بر این، باید به بازاریابی خود نیز توجه کنید و از روش های مختلفی مانند تبلیغات در شبکه های اجتماعی، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، تبلیغات در محیط های عمومی و … استفاده کنید. عموما برای تولیدی های لباس کوچک نباید به سراغ گزینه هایی مثل تبلیغات تلویزیونی رفت. زیرا علاوه بر هزینه ی سنگین شما نمی توانید دسته ای از مردم را که به کسب و کار خود مربوط هستند را به طور خاص هدف قرار دهید. برای چنین کسب و کار هایی لازم است اول از همه به تبلیغات آنلاین و سرمایه گذاری بر سایت و پلتفرم های شبکه های اجتماعی خود بپردازند.
تحقیقات در بازار و استراتژی تولید
اگر شما برای برند خود تولید لباس و پوشاک میکنید، حتما باید تحقیقات علمی و دقیقی را درباره بازار انجام دهید تا بتوانید با توجه به نیاز و سلیقه مشتریان، تولید خود را ادامه دهید. این یک موضوع کاملاً علمی و آماری است که در هر منطقه، به خصوص در ایران، با تغییرات زیاد و مشکلاتی مواجه است. برای این کار، میتوانید از روشهای مختلفی مانند مطالعه بازار، مصاحبه با مشتریان، تحلیل رقبا و تحلیل ماتریس SWOT استفاده کنید.
در مطالعه بازار، باید با توجه به نوع لباسی که تولید میکنید، بازار مورد نظر را بررسی کنید. برای مثال، اگر شما محصولات پوشاک زنانه تولید میکنید، باید بازار مصرف کننده را بررسی کنید و نیازهای آنها را درک کنید. همچنین، میتوانید با مشتریان صحبت کنید و نظرات آنها را درباره محصولات خود جمعآوری کنید. این کار به شما کمک میکند تا نیازهای مشتریان را بهتر درک کنید و محصولات خود را بهبود بخشید.
همچنین تحلیل رقبا نیز به شما کمک میکند تا با رقبای خود آشنا شوید و نقاط ضعف و قوت آنها را بشناسید. این کار به شما کمک میکند تا بتوانید راهکارهایی برای بهبود عملکرد خود در مقابل رقبا پیدا کنید. تحلیل SWOT نیز یکی از روشهای مهم برای بررسی وضعیت شرکت است. در این روش، نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای شرکت شناسایی میشوند. این کار به شما کمک میکند تا بتوانید بهتر در مسیر رشد خود قدم بردارید.
تهیه لوازم مورد نیاز تولیدی پوشاک
درست است که قیمت تجهیزات، چرخ ها و لوازم تولیدات از شاخص هایی پیروی می کنند که به هیچ عنوان نمی توان حدودی قابل درکی را برای آن مشخص کرد. بخصوص آن که برند ها تاثیر زیادی در قیمت و کارایی آن ها در کار تولید لباس دارند. بسته به نوع و کیفیت محصول، قیمت ها می توانند بسیار متفاوت باشند. به عنوان مثال، مبلغ دستگاه دکمه مادگی یکی از همکاران شما که تخصصش فقط در زمینه تکمیل لباس (دکمه مادگی، بخار و بسته بندی) است، ۵۸ میلیون تومان است، اما با وجود این، می توان به راحتی دستگاهی با کیفیت مشابه را با مبلغ کمتر از دو میلیون تومان نیز پیدا کرد.
البته برای خرید دستگاه هایی با رنج پایین و مناسب، می توان به طور میانگین با مبلغ حدود دو میلیون تومان شروع کرد. با این حال، باید توجه داشت که چرخ های صنعتی و خانگی از لحاظ قیمتی قابل قیاس نیستند و مبالغ آن ها ممکن است بسیار متفاوت باشد. علاوه بر این، هزینه های دیگری نیز باید در نظر گرفته شود، از جمله هزینه های نگهداری، تعمیر و تعویض قطعات و همچنین هزینه های نصب و راه اندازی دستگاه. بنابراین، برای خرید دستگاه مناسب، بهتر است قبل از خرید، ابتدا نیازهای خود را به دقت تعیین کرده و با توجه به میزان تولید و کیفیت محصول، انتخابی را انجام دهید که هم رضایت شما را فراهم کند و هم بازدهی اقتصادی مناسبی داشته باشد.
مراحل کار تولید چیست؟
برای ایجاد تولیدی لباس، باید به نکات مهمی توجه کرد. اولین نکته این است که باید دانش خود را در زمینه پارچه و مواد اولیه بالا برد و با تکنولوژیهای روز دنیا آشنا شوید. در مرحله بعد، بازار کار تولید پوشاک خود را مورد بررسی قرار داده و راههای فروش و سفارش را بررسی کنید. بهتر است با افراد بیشتری آشنا شوید و ارتباطات خود را در این زمینه افزایش دهید. سپس در همان حال به حساب و کتاب ابتدای مسیر نیز باید اهمیت داد و به مسائل مالی و مدیریتی دقت کنید تا در آینده با مشکلات عدیده مواجه نشوید. ضمنا بهتر است خط تولید را به نحوی بچینید که در وظایف نیروها تداخل ایجاد نشود و تمامی مراحل تولید به صورت دقیق و دقیقهای پیش بروند.
دستهبندی تولیدی پوشاک به دو دسته تقسیم میشود:
- تولید سفارشی (مزدیدوزی) که در آن بازاریابی باید قبل از جذب نیرو و استخدام آنها صورت گیرد و کلید موفقیت آن در گسترش ارتباطات با مشتریان است.
- تولید و فروش مستقل که نیاز به سرمایهگذاری، شناخت بازار و ارتباط با عمدهفروشان دارد.
همچنین در نظر داشته باشید که در هر دو دسته تولیدی، موفقیت در تولید پوشاک به موارد زیر بستگی دارد:
- شناخت بازار و نیازهای مشتریان
- انتخاب مناسب مواد اولیه
- بهروز بودن با آخرین تکنولوژیها و روشهای تولید
- هماهنگی در سطح تیم تولید و مدیریت موجودی
- کیفیت بالا و تضمین کیفیت
- طراحی و مدلسازی متناسب با بازار و نیازهای مشتریان
- برخورداری از توانایی رقابت با سایر برندهابا توجه به این موارد، تولید کنندگان پوشاک باید به تلاش برای بهبود و بهرهوری در همهی مراحل تولید پرداخته و از هماهنگی و همکاری بین اعضای تیم خود حمایت کنند.
مراحل ایجاد تولیدی لباس کوچک
۱- بررسی بازار و نیازمندیها: برای شروع، بهتر است بازار هدف و نیازمندیهای آن را بررسی کنید. این کار میتواند شامل مشاهده رقبا، پیشنهاد محصولاتی باشد که در بازار وجود ندارند و یا تولید محصولاتی با کیفیت بهتر از رقبا باشد. عموما برای تولید لباس می توانید از سایت های خارجی نیز ایده و الهام بگیرید.
۲- ایجاد محصول نمونه: پس از بررسی بازار، بهتر است یک نمونه از محصول خود را تولید کنید تا بتوانید بهترین کیفیت را برای محصول خود تضمین کنید. همچنین میتوانید با استفاده از نمونه، سفارشگیری از مشتریان را شروع کنید.
۳- تهیه مواد اولیه: پس از تولید پوشاک نمونه، بهتر است مواد اولیه خود را تهیه کنید. این مواد شامل پارچه، نخ، قابک و … میشوند.
۴- تولید انبوه: پس از تهیه مواد اولیه، میتوانید به تولید انبوه لباس ها بپردازید. این کار میتواند به دو صورت دستی و با دستگاه انجام شود. در صورت افزایش تقاضا برای محصول، میتوانید از دستگاههای خودکار نیز استفاده کنید.
۵- بستهبندی و فروش: پس از تولید محصول، آن را بستهبندی کرده و برای فروش آماده کنید. میتوانید از طریق فروشگاههای آنلاین، بازارچههای خودرو و یا فروشگاههای محلی، محصولات خود را به فروش برسانید.
لازم به ذکر است که برای موفقیت در تولید پوشاک کوچک، به دانش و تجربه در زمینه طراحی و دوخت لباسها نیز توجه داشته باشید.
روش اوت سورسینگ در کار تولید
در ادامه باید به این نکته توجه داشت که برای ایجاد یک تولیدی لباس کوچک، به دستگاههای دوزندگی و خیاطی نیاز دارید. برای شروع، میتوانید این دستگاهها را از بازار تهیه کرده و در کارگاه خود نصب کنید. اما در روش اوت سورسینگ میتوانید با یک کارخانه دوزندگی کوچک محلی همکاری کنید و مواد خام خود را به آنان بسپارید و سپس پس از اتمام دوخت، محصولات را دریافت کنید و به فروش برسانید.
به علاوه، در این نوع تولیدی، میتوانید از جامعه محلی استفاده کنید و کارگرانی را به صورت پارهوقت استخدام کنید که در محیطی کوچک و صمیمی با شما همکاری کنند. این موضوع میتواند ارتباطات شما را با جامعه محلی افزایش دهد و از نظر اجتماعی هم برای شما مفید باشد.
در نهایت، باید به این نکته هم توجه داشت که تولیدی لباس کوچک به دلیل اینکه به سرمایه کمی نیاز دارد، میتواند یک فرصت خوب برای کسب درآمد و شروع یک کسبوکار موفق باشد.